Warmtepompen

In het kader van verduurzaming worden steeds vaker warmtepompen geïnstalleerd. Bouwprojecten worden ontwikkeld zonder gasaansluiting waardoor andere vervangende verwarmingssystemen moeten worden Warmtepompen toegepast. Een belangrijke variant is de toepassing van warmtepompen. Deze installaties kunnen leiden tot extra geluidoverlast.

Sinds 1 april 2021 stelt het Bouwbesluit geluidgrenzen voor installaties buiten woningen omdat voor woningen en burenoverlast eerder geen geluidnormen vastgesteld waren. In het geval van bijvoorbeeld bedrijven, scholen of gymzalen wordt de geluidnormering uit het Activiteitenbesluit zoals geldt voor bedrijven aangehouden.

Geurts Technisch Adviseurs beschikt over de nodige kennis en apparatuur om geluidmetingen uit te voeren aan specifieke locaties waar hinder ontstaat en kan in combinatie met geluidberekeningen een passend advies geven omtrent eventueel te treffen maatregelen om de geluidhinder weg te nemen.

Voor mee info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.