Industriële Automatisering

Elektrotechniek

We richten ons vooral op gebouwgebonden installaties voor productieomgevingen. Met name op het gebied van voedingsverdelers, voedingskabelnetwerken dan wel elektrische voedingsverdeling met railkokersystemen. We kunnen u hierin adviseren, calculeren en de uitvoering begeleiden. De NEN 1010 is hierin maatgevend.

Hardware engineering

Het is een discipline waar onze vakmensen de specifieke kennins voor bezitten om aandrijftechnieken en vermogenselektronica op de juiste wijze in te zetten. De toepassing van servo regelsystemen en PLC-techniek wordt hier gecombineerd met industriële netwerken.
Ook persoonlijke veiligheid rond de machines speelt in dit vakgebied een grote rol. Het spreekt dan ook voor zich dat onze vakmensen de wet- en regelgeving rond machineveiligheid goed kunnen vertalen naar de praktijk.

Technische software

De technische software vormt de schakel tussen de bediener enerzijds en de machine anderzijds. Het vertaalt de instructies van de bediener naar de machine of proces. Onze softwareprogrammeurs hebben ruime ervaring met het programmeren van PLC's en servosystemen, SCADA-paketten voor de visualisatie van het proces en het programmeren van industriële PC's.

Meet- en regeltechniek

Meten is weten. Elke operator wil kunnen vertrouwen op zijn instrumenten zodat zijn product een constante kwaliteit heeft.
Het is dan ook niet alleen van belang om goede meet- en regelapparatuur toe te passen maar zeker zo belangrijk om de proces- en omgevingsomstandigheden te onderzoeken die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het product.