Stikstofdepositieberekening

Gezien de recente uitspraak van de Raad van State omtrent het vervallen van de bouwvrijstelling dient bij bouwplannen, naast de stikstofdepositie in de gebruiksfase, ook weer de stikstofdepositie van de aanlegfase bepaald te worden.

Stikstofdepositie

In deze aanlegfase moet de uitstoot vanwege de bouwactiviteiten inzichtelijke worden gemaakt en aangetoond dat het geen nadelig effect op de stikstofdepositie veroorzaakt. Tijdens de bouw vindt bijvoorbeeld uitstoot van NOx plaats door verkeersbewegingen voor aanvoer van bouwmaterialen, afvoer van grond en tijdens het gebruik van kranen, graafmachines, en ander materieel.

Geurts Technisch Adviseurs heeft de expertise om deze berekeningen uit te voeren en de uitgangspunten en resultaten te verantwoorden richting bevoegd gezag. Ook wordt bekeken welke maatregelen noodzakelijk zijn om de stikstofdepositie te beperken zodat de activiteiten niet vergunningplichtig zijn in het kader van de Wet Natuurbescherming.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.