Geluidmetingen padel

Voor een tennisvereniging hebben we een akoestisch onderzoek uitgevoerd in verband met het plan om twee padelbanen te realiseren op de plek van één van de bestaande tennisbanen. Padel

Het onderzoek houdt verband met een melding Activiteitenbesluit waarbij alle activiteiten beschouwd moeten worden. Dat betekent dat zowel de geluidemissie van de padelbanen als de in momenteel gebruik zijnde tennisbanen meegenomen moet worden, alsmede de overige activiteiten die een relevante geluiduitstraling naar de omgeving veroorzaken.

Op basis van geluidmetingen aan verschillende padel rackets en kengetallen ten aanzien van overige activiteiten is de geluidemissie bepaald en een rekenmodel van het terrein en de omgeving opgesteld. Uit de eerste berekeningen bleek dat vanwege de nieuwe activiteiten op de padelbanen een toename in de geluidbelasting op de omliggende woningen zou ontstaan. Vervolgens is onderzocht welke geluidreducerende maatregelen nodig zijn om ten opzichte van de bestaande situatie geen verslechtering in de beleving ten aanzien van geluid te veroorzaken. Hieruit volgen enkele varianten en randvoorwaarden waaraan de tennisvereniging kan voldoen. Op basis van dit aanvullend onderzoek zijn door het bevoegd gezag maatwerkvoorschriften opgesteld zodanig dat geluidhinder in de toekomstige situatie zoveel mogelijk beperkt wordt.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.