Energiebesparing

EnergiebesparingVoor een bedrijf in de bedrijfstak ‘meubels en hout’ is een plan van aanpak opgesteld voor de uitvoering van de erkende energiebesparende maatregelen zoals opgenomen in de EML (Erkende Maatregelen Lijst).

Hiervoor is het besparingspotentieel in kaart gebracht en de mogelijke terugverdientijd van de desbetreffende maatregelen.

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Sinds 1 juli 2019 is er daarnaast de informatieplicht energiebesparing, waardoor wm-inrichtingen verplicht worden te rapporteren welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn.

Vanaf 2023 wordt de energiebesparingsplicht aangepast, en geldt bovenstaande ook voor EU ETS en vergunning-plichtige bedrijven. Geurts Technisch Adviseurs kan u adviseren over de energiebesparingsmogelijkheden binnen uw bedrijf.

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.